7 اسلاید پست توسط: ᴀᴋᴜᴍᴀ انتشار: 21 ساعت پیش 42 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
برای شروع لطفا به اسلاید بعد بروید
ویلهلم ماکسیمیلیان وونت
پزشک، روانشناس، فیزیولوژیست و استاد دانشگاه آلمانی که به عنوان یکی از «پایهگذاران علم روانشناسی تجربی» شناخته میشود. وونت پیشوای مکتب ارادهگرایی است. او درجه پزشکی خود را در هایدلبرگ گرفت ولی به مطالعه و تحقیق در فیزیولوژی پرداخت و همین امر او را به سمت روانشناسی کشانید
در ۱۸۷۵ به لایپزیگ در آلمان رفت و چهل و شش سال دیگر را در همانجا سپری نمود. در سال ۱۸۷۹ وندت اقدام به تأسیس یک آزمایشگاه در دانشگاه شهر لایپزیک نمود که تمرکز اصلی آن بروی مطالعات روانشناسی قرار داشت و اولین آزمایشگاه از نوع خود به حساب میآمد.
او در این آزمایشگاه به بررسی ماهیت اعتقادات مذهبی، شناسایی اختلالات مغزی و رفتارهای ناهنجار پرداخته و بدین سان موفق شد روانشناسی را به عنوان رشتهای مجزا از رشتههای دیگر تثبیت کند. او همچنین اولین ژورنال علمی در زمینه روانشناسی را در سال ۱۸۸۱ میلادی بنا نهاد.
وونت بیتردید یکی از چهرههای مهم در تحول روانشناسی نوین بود که امروز او را یکی از پیشگامانی میدانند که روانشناسی را در مسیر خود قرار داد و اولین رویکرد نظاممدار به روانشناسی را به وجود آورد که بعداً توسط تیچنر اصلاح شد و به صورت یکی از نظامهای غالب در طول سی سال اول این قرن در آمد. اهمیت وونت نه تنها در رویکرد نظاممدار او به علم جدید، بلکه همچنین در این واقعیت قرار دارد که او با فلسفه قطع رابطه کرد و روانشناسی را به آزمایشگاه برد.
وونت در عین حال، فیلسوفی بود که پنج کتاب درباره منطق و اخلاق و فلسفه عمومی نوشت. امروز فلسفه او چندان مورد توجه ما نیست، وقتی که جان لاک دو قرن قبل، زمانی که در برابر خردگرایان ایستاد و اظهار داشت که کل دانش از تجربه ناشی میشود، سنّت تجربی را بنیاد نهاد و این نه تنها در تاریخ علم، بلکه در تاریخ روانشناسی هم گام مهمی محسوب میشد
وونت، تحت تاثیر فلاسفه تجربهگرا که معلومات انسان را منحصراً مشتق از تجربه میدانستند، موضوعی که مطرح کرد را «تجربه بیواسطه» معرفی کرد و آن را در مقابل «تجربه با واسطه» قرار داد. منظور از تجربه در مورد مطالعه روانشناسی علمی جدید، همان تصاویر ذهنی مربوط به تاثیرات حواس انسان از محیط خارج است که کّل آنها ذهن انسان را تشکیل می دهند. برای مثال اگر به گلی نگاه کنیم، تجربه بیواسطه ما همان احساسهایی است که از گل بر ذهن ما برجای مانده و به صورت تصورات مختلف مربوط به رنگ و شکل و... گل میباشد. اگر به جای توجه به این احساسهای حاصل از دیدن گل، به خود گل توجه کنیم و مثلاً بگوییم (گل قرمز است) این گفته را میرساند که توجهِ اصلی ما به گل است؛ نه به تجربه رنگ قرمز.
7 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
26 لایک
خیلی خوب بود 💖💫
ممنون
عه اولین کسی که رفته شغل مورد علاقم😁🤌
جالب بود
تشکر 🙏