22 اسلاید پست توسط: ℡ᴍɪᴋᴜ★ انتشار: 1 ماه پیش 148 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
برونگرایی یکی از ویژگیهای شخصیتی است که معمولاً همراه با پرحرفی، ابراز وجود، اجتماعی بودن و تحریکپذیر و حساس بودن مشخص میشود. در ادامه برخی از ویژگیهای افراد برون گرا را بررسی میکنیم:
افراد برونگرا معمولا افرادی پرحرف هستند! اگر شما فردی برون گرا هستید، احتمالاً تمایل زیادی به صحبت کردن با دیگران دارید و نظرات خود را راحتتر بیان میکنید. اگر در ذهن شما ایدهای باشد به طرق مختلف آن را بیان میکنید و توصیف میکنید.
افراد برونگرا معمولا تمایل به ابراز وجود دارند. اگر شما فردی برونگرا باشید، تمایل به در مرکز توجه بودن و ابراز وجود کردن دارید. کافی است که اطرافیان شما دربارهی موضوعی صحبت بکنند که شما در آن سررشته دارید. از ابراز کردن نظر خود و بیان کردن آنچه دربارهی آن میدانید، لذت میبرید.
افراد برون گرا از ارتباط برقرار کردن با دیگران لذت میبرند. اگر درونگرا هستید، میدانید که برقرار کردن ارتباط با اشخاص جدید انرژی زیادی از شما میگیرد. اما برای یک فرد برونگرا این طور نیست. فرد برون گرا از دیدن افراد جدید و صحبت کردن با آنها احساس خوشایندی پیدا میکند.
فرد برونگرا تحریک پذیر است. اگر از دیدن یک برکهی آرام به وجد میآیید و ذوقزده میشوید و شروع به سر و صدا کردن و هیجانزده شدن میکنید، احتمالا یک فرد برونگرا هستید.
یک فرد برونگرا به دنبال موقعیتی است تا با دیگران معاشرت کند و ارتباط برقرار کند. این افراد معمولاً دوست دارند افراد جدیدی را ملاقات کنند و آنها را کشف کنند. از بودن در مهمانیهای شلوغ لذت میبرند و از برقرار کردن رابطههای سطحی و ساده خوششان میآید. معمولاً دیگران افراد برونگرا را پرانرژی، پر از حس و شور زندگی و خوش ذوق توصیف میکنند. بیشتر دوستان و آشنایان یک فرد برونگرا او را شخصی با انرژی مثبت میبینند.
قضاوت نادرست دربارهی برونگراها
قضاوت نادرستی که معمولاً در حق افراد برونگرا میشود و بیشتر اوقات آنها را آزار میدهد این است که به آنها “وراج” و “جلبکنندهی توجه” میگویند. بهتر است بدانید که افراد برونگرا وراج نیستند. آنها از صحبت کردن دربارهی آنچه در ذهنشان میگذرد، لذت میبرند. همچنین به طور نابجا برونگرایی را با میل به جلب توجه اشتباه میگیرند. اما یک فرد برونگرا ناخواسته توجه را به خود جلب میکند و این به علت ابراز وجود اوست.
ویژگیهای یک فرد برونگرا چیست؟
اگر علائم زیر را دارید، به احتمال زیاد یک فرد برونگرا باشید. برونگرایی معمولاً با این ویژگیها همراه است:
فردی خونگرم و زودجوش هستید.
معمولاً به دنبال هیجان هستید و از چیزهای جدید استقبال میکنید.
از تجمل و تجملگرایی خوشتان میآید.
از ابراز وجود خود لذت میبرید.
شاداب و پرانرژی هستید.
پرصحبت و بیشتر از آن خوشصحبت هستید.
از بودن در مرکز توجه خوشتان میآید و از آن استقبال میکنید.
عملگرا هستید و از انجام دادن آنچه آموختهاید لذت میبرید.
فرد خوش برخوردی هستید و با دیگران برخوردی دوستانه دارید.
از درگیر شدن در مسائل و مشارکت کردن لذت میبرید.
چرا برخی افراد برونگرا هستند؟
علت درونگرایی و برونگرایی از مهمترین موضوعات قابل بحث است و هنوز جواب واضح و دقیقی برای آن یافت نشده است. دلیل این که چرا یک نفر برونگرا و یک نفر درونگراست مشخص نیست اما بدون شک به دو مسئله کاملا ارتباط دارد: ژنتیک و محیط.
ژنتیک: برونگرایی ریشههای واضحی در ژنتیک دارد. بسیاری از مطالعات انجام شده بر روی دوقلوها نشان داده است که ژنتیک ۴۰ تا ۶۰ درصد در برونگرایی مؤثر است.
محیط: مطالعات مشابهی که بر روی خواهران و برادران انجام شدهاست، نشان داده است که محیط در درونگرا و برونگرا بودن تأثیر بسزایی دارد. در صورتیکه دو فرد با ویژگیهای ژنتیکی تقریباً مشابه در محیطهای متفاوتی زندگی کنند و بزرگ شوند، ویژگیهای شخصیتی آنها هم تا حدودی متفاوت خواهند بود. محیط هم همچون وراثت از علل مهم تعیین کنندهی ویژگیهای شخصیتی است.
برونگرایی و درونگرایی و تأثیر آن بر زندگی مشترک
یکی از مهمترین نکاتی که یک رابطه را مفید و موفق میکند، داشتن علایق و ویژگیهای اخلاقی مشترک است. داشتن یک هدف، سلیقه و علاقهی مشترک میتواند از بهترین اتفاقات در یک رابطه باشد و آن را پربار و آرامشبخش کند. اما اگر کسی را دوست داشته باشید و او در یک ویژگی دقیقاً در سر دیگر آن طیف باشد چه؟ اگر شما یک فرد درونگرا باشید و همسر شما یک فرد برونگرا باشد و یا برعکس چطور؟
تصور کنید که شما یک درونگرا هستید و شریک زندگی شما یک برونگرا. هنگامی که همسرتان از سر کار به خانه میآید و هفتهی پرکار و سختی را پشت سر گذاشته است، در خانه شروع به راه رفتن میکند و غر میزند. احتمالا تمایل دارد شام را بیرون از خانه بخورد و بعد از آن به دوستانش بگوید که به خانه بیایند دور هم مهمانی بگیرند. تا دیر وقت بیدار بمانند و بعد از آن به خانهی دیگری بروند. شما به عنوان یک درونگرا با چنین برنامهای دیوانه خواهید شد. احتمالاً این نکته به شکل یک پرچم قرمز به نظر میرسد. اما نگران نباشید! راهکارهایی هستند که میتوانید با استفاده از آنها اضطراب و تنش را در رابطه کم کنید و رابطه را سازنده نمایید.
و اما چه کنیم؟
۱. سعی کنید با تضادها کنار بیایید.
تضاد یکی از بخشهای جداناپذیر هر رابطهای است. هنگامی که رابطهای وجود دارد و دو نفر آن را میسازند، یقیناً تضاد هم وجود دارد. بیشتر روانشناسان میگویند که تضاد در رابطه حل ناشدنیاست. در واقع برخی از آنها میگویند که ۶۹% اختلافات در رابطه حل ناشدنی است. این اختلافات ناشی از تفاوتهای فردی طرفین است. اما هر کدام از ما میدانیم که نمیتوان این تفاوتهای فردی را نادیده گرفت. همچنین نمیتوان آن را تغییر داد. مثلا یک درونگرا تمایل به تنها بودن و وقت گذارندن با خود را دارد، درحالیکه یک برونگرا میخواهد وقت خود را در جمعهای شلوغتر و در کنار دیگران بگذراند.
یک فرد برونگرا تمایل دارد دربارهی این تفاوتها حرف بزند و آنها را به چالش بکشند، در حالی که یک درونگرا میداند که این تفاوتها مختص ویژگیهای متفاوت افراد است و بهتر است آنها را به حال خودشان رها کرد. توصیهای که رواشناسان برای این تفاوتها و بحثها دارند، زمان دادن به یکدیگر است. بهتر است که طرفین بعد از مواجهه با هر تضاد تقریباً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به هم وقت بدهند تا هر کدام به شیوهی خود اتفاق را پردازش کند و بعد از آن دربارهی آن با هم صحبت کنند.
۲. نیازهای متفاوت یکدیگر را درک کنید.
اینکه هر کدام از شما ویژگیهای متفاوتی دارید و تمایلات و نیازهای شما همیشه همسو نیستند مسئلهی بسیار مهمی است. اگر این تفاوتها و نیازها را بشناسید و به آنها احترام بگذارید، میتوانید رابطهی سازندهای داشته باشید. اگر درک کنید که همراه زندگی شما به علت برونگرایی نیازمند زمانی برای خودش است و باید این وقت را با دوستان خود و یا در فضایی شلوغ بگذراند، میتوانید بدون آسیب رساندن به او و خود، این زمان را در اختیار او بگذارید و پایههای رابطهی خود را سست نکنید. سعی کنید بیشتر همدیگر را درک کنید و به یکدیگر فضا بدهید.
۳. سعی نکنید طرف مقابل را تغییر دهید.
این تصور کاملاً اشتباه است که میتوانید طرف مقابل را تغییر داده و به ویژگیهای شخصیتی خود نزدیک کنید. ویژگیهای شخصیتی افراد دلایل و ریشههای متعدد و متنوعی دارد. شما نمیتوانید او را تغییر دهید تا بیشتر به هم شبیه باشید. اگر برنامهشما برای زندگی با فرد دیگر تغییر دادن اوست، از همین الان بدانید که قرار است شکست بخورید. در رابطه با طرف مقابل میتوان انعطاف به خرج داد، اما نمیتوان تغییر کرد.
۴. علایق مشترک را بیابید.
فعالیتها و کارهایی را انتخاب کنید که بتوانید با یکدیگر انجام دهید. درست است که شما دو فرد متفاوت با خصوصیات اخلاقی متفاوت هستید، اما حتماً فعالیتهایی وجود دارند که هر دو از انجام دادن آنها لذت ببرید. پس به دنبال پیدا کردن و انجام دادن فعالیتها و علایق مشترک باشید.
۵. کفش آهنی به پا کنید و صبور باشید.
اگر در رابطهی درونگرا و برونگرا هستید، باید صبور باشید. یاد گرفتن ویژگیهای یکدیگر و درک آنها زمانبر است. باید صبور باشید و تلاش کنید همدیگر را بهتر بشناسید. این مسئله نیاز به صبوری دارد. آرام آرام ویژگیها و تفاوتهای هم را در مییابید و میتوانید به خوبی با تفاوتها کنار بیایید.
خوبیها و بدیهای برونگرا بودن
مانند هر ویژگی شخصیتی دیگر برونگرایی هم خوبیها و بدیهای مخصوص به خودش را دارد. در ادامه مطلب مزایا و معایب برونگرایی را با هم بررسی خواهیم کرد.
نقاط قوت یک فرد برونگرا
اگر یک فرد برون گرا هستید باید نقاط قوت خود را بشناسید. این شناخت در ارتباط با خود و دیگران به شما کمک میکند. برخی از خوبیهای برونگرا بودن عبارتاند از:
یک فرد برونگرا توانایی برقراری ارتباط نزدیک با دیگران را در زمانی کوتاه دارد.
میتوانند به راحتی و به سرعت با دیگران ارتباط دوستانه برقرار کنند.
میتوانند چهرهها و اسمها را به سادگی به خاطر بسپرند.
شخصیت جذابی دارند و معمولاً توجه دیگران را به خود جلب میکنند.
با طیف وسیع و متفاوتی از مردم میتوانند ارتباط برقرار کنند.
در کارهای تیمی و گروهی عملکرد خوبی دارند.
میتوانند کسانی که تمایلی به مشارکت ندارند را به فعالیت ترغیب کنند.
تمایل به کمک کردن به دیگران دارند.
تمایل به گذراندن بخش اعظمی از وقت خود با دیگران دارند.
از ایدهها و نظرهای دیگران به خوبی استقبال میکنند.
معمولاً پرانرژی و شاداب هستند و شنیدن صحبتهای آنان لذتبخش است.
در موقعیتهای اجتماعی اعتماد به نفس خوبی از خود نشان میدهند.
تمایل به هدایتگر بودن و سرگروه بودن در تیم دارند.
نقاط ضعف برونگرایی
برونگرایی در کنار خوبیهایش بدیهایی هم دارد که برخی از آنها عبارتاند از:
معمولاً نمیتوانند قضاوتهای غیراحساسی بکنند.
شاید در مستقل بودن دچار مشکل شوند و نیازمند دیگران باشند.
احتمالاً بیش از اندازه بر روی حرف دیگران حساب باز میکنند.
ممکن است افرادی کنترلگر، عصبی و پرخاشگر به نظر برسند.
شاید نتوانند به خوبی قضاوت کنند.
گاهی در تمرکز کردن به مشکل بر میخورند.
گاهی در موقعیتهای اجتماعی بیملاحظه به نظر میرسند.
معمولا در مرکز توجه هستند و به بقیه اجازه نمیدهند در مرکز توجه باشند.
شاید بیش از اندازه اعتماد به نفس داشته باشند.
شاید گاهی باعث ناراحتی دیگران شوند.
تمایل آنها به وقت گذراندن با دیگران ممکن است بر فعالیت و کار آنها تأثیر بگذارد.
بیش از آنچه توانایی انجام آن را دارند برای یک زمان برنامهریزی میکنند.
شاید برای انجام پروژههایشان بیش از اندازه دست و پا بزنند.
خب اینم از این امیدوارم خوشتون اومده باشه...✿
22 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
36 لایک
هعیییییی
من فکر کنم ژنتیکی برونگرا به دنیا اوندم چون همه اعضای خانواده من برونگران یا نهایتا میانگرای رو به برونگران
من برونگرام یا درونگرا؟....
برونگرام😃
عالی بود
خسته نباشید
فرصت