10 اسلاید پست توسط: توت فلنگی🍓😋 انتشار: 2 ماه پیش 12 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
آشنایی با عوامل و علائم حمله قلبی به شما کمک میکند تا در لحظات حساس، ناجی یک انسان باشید. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیماریهای قلبی ۳۲ درصد از کل مرگ و میرهای جهان را به خود اختصاص میدهند. در این میان ۸۵ درصد فوتیها مربوط به حمله و سکته قلبی بوده است. این مقاله را مطالعه کنید تا در لحظاتی که اکثر انسانها فقط نظارهگر هستند، شما فرشته نجات باشید.
حمله قلبی چیست؟
حمله قلبی زمانی رخ میدهد که خون به اندازه کافی در اختیار عضله قلب قرار نمیگیرد. این عارضه با نام انفارکتوس میوکارد قلبی (Myocardial infarction) نیز معرفی میشود و به طور ناگهانی فرد را درگیر میکند. حمله قلبی یک وضعیت اورژانسی است و اگر اقدامات درمانی به موقع انجام نشود، زندگی بیمار تهدید خواهد شد. هر چقدر اختلال خونرسانی به قلب مدت زمان بیشتری را به خود اختصاص دهد به همان میزان بر آسیب قلبی افزوده خواهد شد.
حمله قلبی چگونه است؟
چگونه سکته قلبی میکنیم؟ این سوالی است که بسیاری از ما به دنبال یافتن پاسخ آن هستیم. حمله قلبی معمولا زمانی رخ میدهد که انسدادی در شریانهای کرونری وجود داشته باشد. ممکن است بپرسید چرا و چگونه رگهای خونی مسدود میشوند؟ یکی از مهمترین دلایلی که باعث بروز این عارضه میشود، چربی خون یا همان کلسترول است. کلسترول به دو شکل hdl و ldl در آزمایش خون نشان داده میشود.
بالا بودن سطح ldl میتواند زمینه را برای بروز حمله قلبی فراهم کند. از ldl تحت عنوان چربی خون بد یا لیپوپروتئین با چگالی پایین یاد نیز میشود. در این حالت چربیهای اضافه در شریانهای خون رسوب میکنند و باعث ایجاد پلاک خواهند شد. پلاکها مانعی در مسیر جریان خون در رگها هستند و باعث سفت شدن شریانها میشوند. این امر مسیر داخلی رگهای خونی را محدود و تنگ میکند و خونرسانی به قلب مختل خواهد شد. در این حالت گفته میشود آترواسکلروزیس (Atherosclerosis) یا تصلب شرایین بروز کرده است.
گاهی اوقات نیز پلاکها میتوانند تجزیه شده و زمینه را برای ایجاد لخته خون فراهم کنند. لخته خون به سمت قلب و مغز حرکت کرده و منجر به بروز بیماریهای قلبی و مغزی میشود.
سکته قلبی چیست؟
به طور کلی سکته و حمله قلبی بجای یکدیگر استفاده میشوند. اگر بخواهیم کمی در مورد آنها دقیقتر شویم؛ باید گفت زمانی که عملکرد قلب به دلیل مشکلات الکتریکی دچار اختلال میشود، سکته قلبی رخ میدهد که منجر به ایست قلبی میشود، اما حمله قلبی معمولا به دلیل بروز مشکل در شریانهای خون است. هر دو عارضه باعث آسیب به عضله قلب میشوند.
انواع حمله قلبی
در ادامه شما را با انواع سکته قلبی آشنا می کنیم:
اسپاسم (گرفتگی) عروق کرونر یا آنژین ناپایدار
در این حالت بیمار با حمله حاد عروق کرونری قلب مواجه میشود. ممکن است درد قفسه سینه در زمان استراحت بروز کند، همچنین بیمار مدت زمان طولانیتری درد را تجربه خواهد کرد. درمان این بیماری قلبی با دارو و استراحت امکانپذیر نیست. در مقابل آنژین ناپایدار، آنژین پایدار وجود دارد. در این حالت بروز علائم بیماری با فعالیت بدنی در ارتباط است. یعنی علائم زمانی ظاهر میشوند که فعالیتهای بدنی به حد خاصی رسیده باشند.
انفارکتوس میوکارد( ST (STEMI
در این حالت یکی از شریانهای اصلی قلب دچار آسیب شده است. این شریانها به خون اجازه میدهند تا اکسیژن و مواد مغذی برای عضله قلب تامین شود. این بیماری میتواند به صورت حاد ایجاد شود. در این حالت احتمال بروز آریتمی بطنی نیز وجود دارد. این امر ریسک بروز ایست قلبی را افزایش خواهد داد.
انفارکتوس میوکارد (ST (NSTEMI
در این حالت بیماری قلبی شدت متوسط دارد. در طی آن، یک شریان خونی به طور جزیی دچار انسداد شده است. البته این امر به این معنا نیست که خطری متوجه بیمار نمیشود. علائم این انفارکتوس میوکارد مشابه با نوع شدید است. به همین دلیل باید برای درمان بیماری به سرعت اقدام نمود.
علائم سکته یا حمله قلبی
از نشانههای سکته قلبی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درد در قفسه سینه (آنژین صدری)
تنگی نفس
احساس سرگیجه
سبکی سر
حالت تهوع
استفراغ
خس خس سینه و سرفه
عرق سرد
احساس شدید اضطراب که بیشتر شبیه حمله پانیک است.
علائم حمله قلبی در زنان
باید بدانید که شایعترین علائم سکته قلبی در زنان و مردان یکسان است، بنابراین به دنبال نشانههای عجیب و غریب سکته قلبی در زنان نباشید. البته گفته میشود بروز حملات قلبی خاموش در زنان بیشتر است و معمولا در اولین حمله باعث مرگ آنها خواهد شد. همچنین برخی بیماریها مانند سندروم تخمدان پلی کیستیک یا همان PCOS منحصر به زنان بوده و میتواند ریسک بروز این عارضه را در آنها افزایش دهد. باید بدانید زنان پس از یائسگی بیشتر در معرض حمله قلبی قرار دارند، این امر به دلیل کاهش سطح استروژن در بدن است. به منظور پیشگیری از بیماریهای قلبی در زنان، توصیه شده است زنانی که بالای ۴۰ سال دارند، به طور مرتب با متخصص در ارتباط باشند و چکاپ دورهای را جدی بگیرند.
علائم ایست قلبی
از شایعترین علائم این عارضه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از دست دادن تعادل و سقوط ناگهانی
ندشتن نبض
فقدان هوشیاری
درد در ناحیه قفسه سینه
تنگی نفس
تپش قلب
احساس ضعف
در صورت مشاهده علائم ایست قلبی اقدامات زیر را انجام دهید.
فورا با اورژانس تماس بگیرید.
شروع به انجام عملیات سیپیآر (CPR) کنید. منظور از CPR همان تنفس مصنوعی یا احیای قلبی ریوی (Cardiopulmonary resuscitation) است. هدف این است تا خون و اکسیژن در بدن بیمار حفظ شود و ضربان داشته باشد. زمان پس از ایست قلبی زمان اهمیت بسیار زیادی دارد. ۴ تا ۶ دقیقه پس از این عارضه به عنوان زمان طلایی بهشمار میرود. اگر بتوانید در این مدت زمان عملیات CPR را به درستی انجام دهید، احتمال نجات دادن جان بیمار و جلوگیری از آسیبهای جدی مانند هیپوکسی (کاهش سطح اکسیژن در بدن) وجود دارد. بنابراین اگر تاکنون CPR را یاد نگرفتهاید، حتما برای یاد گرفتن آن اقدام کنید. چرا که در مواقع حساس قادر خواهید بود جان یک انسان را نجات دهید.
10 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
6 لایک
نظرات بازدیدکنندگان (0)