
ناظر خواهش میکنم زود منتشر کن🧡🦋

شاپرک اطلس (نام علمی:Attacus atlas)گونهای شاپرک بزرگ است که در مناطق گرمسیری جنگلی آسیای جنوب شرقی به ویژه مجمعالجزایر مالایی زندگی میکند.شاپرک اطلس نخستین مرتبه توسط کارل لینه در دهمین نسخه از کتاب وی تحت عنوان سیسْتما ناتورا توصیف شد.شاپرک اطلس با پهنای بال ۲۴ سانتی متر(۹٫۴ اینچ)بزرگترین پروانهسان کره زمین بهشمار میرود و اینکه شاپرک اطلس ماده بسیار سنگین تر از شاپرک اطلس نر می باشد.

همانند اکثر پروانهسانان،مادهها بهطور قابلتوجهی بزرگتر و سنگینتر از نرها هستند و این در حالی است که نرها،شاخکهای پهنتر و عریضتری دارند.بدن این شاپرک در مقایسه با بالها به شکل نامتناسبی کوچک است. در قسمتهای بالایی،به رنگ قهوهای متمایل به قرمز است.قسمت زیرین بالها طیفهای کمرنگتری را نشان میدهد.امتداد برجستهٔ نوک بالهای این شاپرک به گونهای شبیه سر مار است،این شباهت همراه با حرکت بالها در هنگام مقابله پروانه با شکارچیان به عنوان گونهای ترفند تدافعی غافلگیرانه عمل میکند.

این شاپرک برخلاف شاپرک هایی که در یک جابه جایی بزرگ در فصل پاییز از آمریکای شمالی و کانادا به جنگ های مکزیک وارد می شوند قدرت مانور در هوا را ندارند.شاپرک های مهمان در مکزیک نزدیک به ۲۵۰۰ مایل را طی می کنند تا به جنگل های پوشیده از برگ های سوزنی مکزیک وارد شوند اما شاپرک عظیم الجثه اطلس شاید بتواند چند متری را پرواز کند اما به سرعت به دنبال نشستن در مکانی می گردد. شاپرک های دیگر که پائیز و زمستان را مهمان مکزیک هستند پس از طی نزدیک به ۵ هزار مایل در زادگاه خود می میرند اما شاپرک بزرگ اطلس تنها دو روز زندگی کرده می میرد.

شاپرک اطلس با جثه کلان خود نوعی از شاپرک غول پیکر است که در تمام نقاط دنیا یافت نمی شود،این شاپرک بزرگ در مناطق گرمسیری واقع در جنگل های جنوب شرقی آسیا از جمله مجمع الجزایر مالی زندگی می کنند. نکته جالب توجه در مورد این شاپرک بزرگ پهنه بال های آنهاست.این شاپرک در مجموع حدود ۴۰ سانتی متر مربع پهنه بال دارد که بزرگترین بال برای یک حشره آن هم از نوع پروانه اش می باشد.این نوع پروانه زمانیکه بال های پهن خود را باز می کند تا در حالت دفاعی قرار گیرد بیشتر شبیه به حالت حمله دیده می شود.

شاپرک اطلس برخلاف دیگر موجودات و حشرات دهانی ندارد تا از طریق آن تغذیه کند. دهان این حشره به طور کامل شکل نگرفته است. این شاپرک بزرگ در دو روز زندگی خود از چربی هایی که به عنوان کرم ابریشم به وجود آورده اند تغذیه می کند.به عبارتی این پروانه خودخوری کرده از چربی بدن خود به عنوان غذا استفاده می نماید.

به هرصورت با به دست آوردن اطلاعات در مورد شاپرک اطلس شاید نظرشما در مورد پروانه ها تغییر کرده باشد و برخلاف تصور عامه اینک فکر کنید که در میان گروه های مختلف حشرات و پروانه ها گونه هایی هم هستند که حالت تهاجمی به خود می گیرند و می توانند شکارچیان را بترسانند.ظاهر و رفتار برخی حشرات مانند شاپرک عظیم الجثه اطلس آنقدر عجیب و غریب است که آن را به یک غول بی شاخ و دم برای دشمنانش تبدیل کند.پروانه اطلس نیز مانند یک پروانه دیگر به نام قاقم سفید که سمی است و بیشتر در اروپا و آسیا زندگی می کند، بیش از اینکه انسان را به زیبایی های خود جذب کند به تفکر وادار می کند،اینکه پروانه ها همیشه هم مظهر زیبایی نیستند و گاهی اوقات با چهره های عجیب خود می توانند منشأ شگفتی شوند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
بیوگرافی سائوری هایامی (بررسی)
4 اسلاید پست 0 انجام 0 لایک 0 نظر 2 ساعت پیش
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ناظر های مهربون تایید میکنید زحمت کشیدم
ادمین مهربان پین؟ 🫶🙏
لایک جدید
تستچی بزرگترین شاپرک جهان! را لایک کرد.
_________
قلبم اکلیلی شددد🥹🤍🤍ولی خب تستم ویژه نشد متاسفانه💔😂
عجیب بود،نبود؟🫣😶🌫️
قطعا بود
خیلی شبیه پروانس...
خیلی قشنگه ولی از نزدیک ترسناک فکر کنم باشه
آره