11 اسلاید پست توسط: بتمنی جون 😼🎀 انتشار: 6 ماه پیش 8 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
1 - سوانته آرهینوس :
فکر می کنید گرمایش زمین یک ایده تازه است ؟ خب اصلا اینطور نیست . در سال 1896 { 10 سال قبل از امضای فرمان مشروطه } این فیزیکدان سوئدی رو به شیمی آورد و نشان داد که دی اکسید کربن موود در اتمسفر زمین می تواند گرمای خورشید را به دام بیندازد ، پدیده ای که امروزه آنرا اثر گلخانه ای می نامیم او همچنین به این نکته اشاره کرد که سوزاندن سوخت های فسیلی سطح دی اکسید کربن را در جو افزایش می دهد و تخمین زد که افزایش تراکم دی اکسید کربن به میزان دو برابر دمای کلی زمین را تا دو درجه سانتی گراد بالاتر خواهد برد این میزان بسیار به مقدار تخمینی دانشمندان امروز نزدیک است.
2 - ژان پرین :
شاید باور نکردنی باشد اما تا همین یک قرن پیش بسیاری از دانشمندان به وجود تم ها باور نداشتند در سال 1908 این فیزیکدان فرانسوی با مطالعه محرک های تصادفی ذرات در مایعات ورود اتم های را ثابت کرد و در سال 1905 یک دانشمند ناشناس سوئیسی ادعا کرده بود اتم های نامرئی که به طور تصادفی با ذرات برخورد میکنند باعث حرکت آنها می شود میشوند . پرین نظریه را تایید کرد و نشان داد که اتم ها از طول موج نور کوچک ترند . این کشف برای پرین یک جایزه نوبل به ارمغان آورد و دل آن دانشمند سوئیسی را که کسی جز آلبرت انیشتین نبود ، شاد کرد .
3 - ارنست استوکلبرگ :
بسیاری از دانشمندان مدعی هستند که جایزه نوبل از آنها دزدیده شده ، اما در مورد این دانشمند دست کم دوبار این اتفاق افتاده است در دهه 1930 او چنین هنوان کرد که نیروی هسته ای قوی را که اجزای هسته اتم را در کنار هم نگه می دارد ، میتوان با استفاده از تبادل ذرات توضیح داد . امروزه همه نیرو ها را بر اساس همین نظریه توضیح می دهند اما در آن زمان فیزیکدان دیگری او را از انتشار این نظریه منصرف کرد . فکر میکنید بعد چه شد ؟ این نظریه را یک فیزیکدان ژاپنی به نام هیدکی یوکاوا دوباره کشف کرد و به خاطر آن نوبل گرفت ! استوکلبرگ کوشید مشکل دیگری در رابطه با نحوه همکنش نو با الکترون ها را حل کند اما این بارهم موفق نشد هیچ مله ای را متقاعد کند کند تا راه حل او را به چاپ برساند این با هم گروه دیگری همان ایده را مطرح کردند و به خاطرش جایزه نوبل گرفتند ! ! !
4 - فریتز هابر :
چندین نسل از دانشجویان شیمی فرایند هابر را در درس های خود خوانده اند بدون اینکه بدانند این فرایند چه تاثیری در حفظ نسل بشر داشته است و در پایان قرن نوزدهم میلادی بسیاری از دانشمندان از این بابت نگران بودند که ممکن است جهان دیگر نتواند خودش را تغذیه کند ، چرا که جمعیت رو به رشد ، مواد غذایی را به شدت مصرف میکرد شیمیدان آلمانی ، فریتز هابر در جستوجوی راهی برای تولید انبوه کود های بارور کننده با استفاده از نیتروژن موجود در اتمسفر بود . ایده و این بود که اتم های نیتروژن موجود در اتمسفر بود ایده او این بود که اتم های نیتروژن و هیدوژن با هم پیوند داده شده و آمونیاک تولید شود در جولای 1909 او به اتفاق همکارانش موفق شد در چند قطره آمونیاک ، نیتروژن را تثبیت کند آنها تا افزایش تولید در سطح صنعتی پیش رفتند و بارور کننده های ارزان قیمتی در حجم انبوه تولید کردند و بدین ترتیب ، خطر قحطی هانی از سرما گذشت !
5 - ادوین مک میلان :
در هر آرمایشگاه شیمی یک پوستر از جدول تناوبی عناصر پیدا میشود که ویژگی های همه عناصر شیمیایی را که تا به حال شناخته شده اند به تصویر میکشد . اما تا زمان مک میلان جدول تناوبی تا اورانیوم رسیده بود و همان جا متوقف مانده بود بسیاری از دانشمندان فکر میکردند که باید عناصر بیشتری وجود داشته باشد و برخی هم ادعاکرده بودند که عناصر جدیدی کشف کرده اند که بعد ثابت شد اشتباه میکرده اند . در سال 1940 در دانشگاه کالیفرنیا مک میلان به اتفاق یکی از همکارانش اتم های اورانیوم را با نوترون ها بمباران کرد مقدار کمی از نوعی فلز به دست آورد که که خودشان آنرا نپتونیوم نامیدند این نخستین عنصر با عدد اتمی بیشت از اورانیوم بود .
6 - اسوالد اوری :
همه می دانند که فرانسیس کریک و جیمز واتسون راز حیات را در دی.ان.ای کشف کردند آنچه همه نمی دانند این است که در واقع آنها این کار را نکرده اند در واقع اولینن کشف در رابطه با دی.ان.ای سال ها قبل توسط گروهی از پژوهشگران دانشگاه راکفلر به سرپرستی اسوالد اوری زیست شیمیدان آمریکایی با استفاده از باکتری ها آزمایش های طاقت فرسایی انجام دادند و نشان دادند دی.ان.ای اطلاعات ژنتیکی را از یک ارگانیسم به دیگری انتقال می دهد اما در همان زمان ایده دیگری در میان بود مبنی بر اینکه پروتئین های پیچیده ای در جابجایی راز های زندگی دخیل هستند و در واقع دی.ان.ای به عنوان یک مولکول ساده که از عهده این کار بر نمی آید . مورد بی توجهی قرار گرفت . سال ها دانشگاهیان به اوری اجازه ورود به رقابت برای جایزه نوبل را نمی دادند و د نهایت در دهه 1960 از این کار خود پشیمان شدند زمانی که اوری دیگر از دنیا رفته بود .
7 - پرسی بریجمن :
این فیزیکدان آمریکایی با ابداع ماشین هایی که با تولید فشار فوق العاده زیاد قادر به خرد کردن مواد بودند دنیای کاملا تازه ای را به روی دانشمندان باز کرد و زمانی که حدود 100 سال پیش او کار خود را شروع کرد ، هیچ کس نتوانسته بود به فشاری بیشتر از تنها چند هزار اتمسفر { هر اتمسفر معادل فشار هوا در سطح دریای آزاد است } دست یابد تا دهه 1940 بریجمن توانسته بود بود رکورد را به صد برابر افزایش دهد و برای دانشمندان این امکان را ایجاد کند که رفتار مواد را در اعماق زمین مورد مطالعه قرار دهند بدین ترتیب راهی هم برای ساخت الماس های مصنوعی باز شد .
8 - فریجاف ننسن :
ننسن که 150 سال پیش متولد شد برای ماموریت ها و کاوش هایش در قطب شمال به شهرت رسید اما عده بسیار کمی از پیشرفت های بزرگ او در زیست شناسی و اقیانوس نگاری مطلع هستند در دهه 1880 او نشان داد که چطور یخ ها در دریا شکل می گیرند و از وجود گلف استریم { جریان های خلیجی } در زیر آب های قطبی پرده برداشت همپنین او یکی از پیشگامان مطالعه روی سیستم عصبی موجودات آبزی بود .
9 - ویلیس لمب :
بعضی ها در مورد انرژی تاریک شنیده اند اما کمتر کسی می داند که اولین اشارات به وجود این انرژی از کجا آمد . در واقع این ایده به آزمایشی که در سال 1947 در آزمایشگاهی در دانشگاه کلمبیا واقع در نیویورک انجام گرفت برمی گردد . لمب و همکارش روبرت ردفورد در حال مطالعه روی نور گسیل شده از اتم های هیدروژن و در حال گشتن به دنبال شواهدی از نوسان های کوانتومی خلاء بودند نظریه مکانیک کوانتومی پیش بینی می کند که ذرات و پاذرات می توانند از هیچ هم خلق شوند و در آن زمان بود که لمب این تاثیر را تشخیص داد و احتمال وجود انرژی تاریک را مطرح کرد.
10 - کارل جانسکی :
در سال 1933 نشریه نیویورک تایمز گزارش داد که چطور یک فیزیکدان در نیوجرسی سیگنال های رادیویی را که از فضا آمده اند کشف کرده است ، کارل جنسکی با استفاده از آرایه ای از سیم ساده در واقع یک فرکانس رادیویی را تشخیص داده بود که از صورت فلکه قوس { کمان } می آمد . امروزه مشخص شده که منبع واقعی این صدای هیس مانند ، سیاهچاله غول پیکری است که در مرکز کهکشان ما قرار گرفته است . دستاورد جانسکی را سپیده دم نجوم رادیویی معرفی می کنند و شاید اگر در 44 سالگی ار دنیا نمی رفت حالا خیلی بیشتر از این معروف بود و یکی از برندگان جایزه نوبل می شد .
#ویژه_شه
لایک و بزن🫀
11 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
5 لایک
نظرات بازدیدکنندگان (0)