
تارخچه ی توت فرنگی

توتفرنگی گیاهی نهاندانه از تیرهٔ گلسرخیان است. رشد این گیاه علفی پایا در آب و هوای معتدل گرم و در بستر غنی از گیاخاک و خاک اسیدی بسیار خوب است. گلهای توتفرنگی نسبت به سرما به شدت حساس هستند ولی عطر و طعم نهنج (قسمت خوراکی گیاه) با انجماد از بین نمیرود.در نزهتنامه علایی این میوه کهج خوانده شده است.

بزرگترین تولیدکنندگان توت فرنگی در جهان بزرگترین تولیدکنندگان توت فرنگی بر اساس گزارش فائو در سال ۲۰۲۱ کشور تولید به تن چین ۳٬۳۸۰٬۰۰۰ ایالات متحده آمریکا ۱٬۲۱۰٬۰۰۰ ترکیه ۶۷۰٬۰۰۰ مکزیک ۵۴۰٬۰۰۰ مصر ۴۷۰٬۰۰۰ اسپانیا ۳۶۰٬۰۰۰ تولید جهانی ۹٬۱۸۰٬۰۰۰ چین با ۳۶ درصد سهم از تولیدات بازار جهانی در جای نخست ایستاده، و ایالات متحده آمریکا با ۱۳ درصد در جای دوم است.

پیشینه ویرایش توتفرنگی میوهای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰–۳۰۰ سال قبل به این شکل امروزی وجود نداشت و بیشتر موارد استفاده دارویی داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توتفرنگیهای وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به عنوان یک گیاه اهلی استفاده گردید. در جنگلهای شمال ایران توتفرنگی وحشی بهطور فراوان در فصل تابستان یافت میشود. بهنظر میرسد که اولین رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.

ارزش غذایی مواد مغذی توت فرنگی null ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) انرژی ۱۳۶ کیلوژول (۳۳ کیلوکالری) کربوهیدرات ۷٫۶۸ گرم قند ۴٫۸۹ گرم فیبر خوراکی ۲ گرم چربی ۰٫۳ گرم پروتئین ۰٫۶۷ گرم ویتامینها درصد ارزش روزانه ویتامین (B۱) ۲٪ ۰٫۰۲۴ میلیگرم (B۲) ۲٪ ۰٫۰۲۲ میلیگرم نیاسین (B۳) ۳٪ ۰٫۳۸۶ میلیگرم پانتوتنیک اسید (B۵) ۳٪ ۰٫۱۲۵ میلیگرم ویتامین ب۶ ۴٪ ۰٫۰۴۷ میلیگرم فولیک (B۹) ۶٪ ۲۴ میکروگرم کولین ۱٪ ۵٫۷ میلیگرم ویتامین ث ۷۱٪ ۵۸٫۸ میلیگرم ویتامین ئی ۲٪ ۰٫۲۹ میلیگرم ویتامین کا ۲٪ ۲٫۲ میکروگرم مواد معدنی مقدار درصد ارزش روزانه کلسیم ۲٪ ۱۶ میلیگرم منیزیم ۴٪ ۱۳ میلیگرم منگنز ۱۸٪ ۰٫۳۸۶ میلیگرم فسفر ۳٪ ۲۴ میلیگرم پتاسیم ۳٪ ۱۵۳ میلیگرم سدیم ۰٪ ۱ میلیگرم روی ۱٪ ۰٫۱۴ میلیگرم دیگر اجزاء مقدار آب ۹۰٫۹۵ گرم فلورید ۴٫۴ میکروگرم

خواص ضد پیری ویتامین ث در توتفرنگی تولید کلاژن را افزایش میدهد، پوست را صاف میکند و اثر ضد پیری دارد. همچنین مطالعات نشان داده است که عصاره آن دارای آنتوسیانین فراوان است و بدن را در مقابل پرتو فرابنفش محافظت میکند. کاهش فشار خون بالا توتفرنگی غنی از پتاسیم و منیزیم است، که هر دو رگگشا هستند، به این معنی که آنها فشار خون بالا و استحکام رگهای خونی را کاهش میدهند. این امر جریان خون به قسمتهای مختلف بدن را تسهیل میکند و باعث میشود اندامها با تمام توان خود فعالیت کنند. درمان آرتروز و نقرس توتفرنگی سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات سمزدا است که به کاهش آرتروز و درد ناشی از نقرس کمک میکند. آنها همچنین در جلوگیری از علائم آرتریتی مانند انحطاط عضلات و بافتها، خشک شدن مایعات روانکننده در مفاصل و تجمع مواد سمی و اسیدهای (مانند اسید اوریک) در بدن کمک میکنند. کاهش وزن توتفرنگی تولید آدیپونکتین و لپتین را افزایش میدهد که هر دو هورمونهای چربیسوزی هستند. آنها به کاهش اشتها، کاهش قند خون و کاهش وزن و چربی کمک میکنند که اینها همه باعث کاهش وزن میشوند. سکتهٔ مغزی قدرت ضد التهابی آنتیاکسیدانها در توتفرنگی کمک میکند تا تشکیل لختههای خون که با سکته مغزی مرتبط هستند کاهش یابد

آبکشت یک صندوق میوه توتفرنگی ارگانیک با ظاهر طبیعی که هیچگونه سم و مواد شیمیایی در آن به کاربرده نشده. این میوه امروزه اغلب به صورت هیدروپونیک (آبکشت) کشت میشود. از آنجا که در این نوع کشت اغلب شرایط محیط قابل کنترل است، نتیجه مطلوبتر است و میزان عملکرد به صورت چشمگیری افزایش خواهد داشت. البته تنشهای موجود در طبیعت خود باعث افزایش طعم و بوی آن میشوند که با سیستم آبکشت این عطر و طعم کاهش مییابد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
میشه بفالویی؟؟؟
قول میدم بک بدممممممممم
بک بده😽🌷
بک دادممم
یک بده
خسته نباشید عالی بوپ
توت فرنگی🛐