15 اسلاید پست توسط: night tig انتشار: 11 ماه پیش 198 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
قرار با یکی از فوبیا های معروف آشنا شیم و راه های درمان اون رو بفهمیم...
آکروفوبیا (Acrophobia) یا ترس شدید از ارتفاع یک اختلال با شیوع بسیار است. این بیماری در دسته «فوبیاهای خاص» قرار می گیرد، زیرا یک ترس مشخص مربوط به یک وضعیت خاص است. آکروفوبیا یکی از شایع ترین ترس ها است. یک مطالعه قدیمی تر بیان می کند که 1 نفر در 20 فرد ممکن است ترس از ارتفاع را تجربه کنند. به همین خاطر درمان ترس از ارتفاع به موضوعی جدی برای بسیاری تبدیل شده است.
علت ترس از ارتفاع چیست؟
اگرچه تنفر یا ترس جزئی از ارتفاع طبیعی است، اما افراد مبتلا به آکروفوبیا ترس شدید و غیرمنطقی از ارتفاع دارند. فرد برای بروز این اضطراب شدید نیازی به بالا بودن ندارد و حتی فکر بالا بودن ممکن است باعث حمله وحشت شود! به همین خاطر درمان ترس از ارتفاع با شرکت در جلسات مشاوره ترس و فوبیا برای آنها ضروری است.
فرد مبتلا به این اختلال از موقعیتهایی که ممکن است در آنها بالا باشد، اجتناب خواهد کرد. بهعنوان مثال ممکن است از رفتن به نردبان، هواپیما، پل یا بالکن خودداری کنند. ترس تأثیر عمیقی بر زندگی فرد دارد، زیرا محل رفتن و کاری که میتواند انجام دهد را محدود کند. اما با وجود تحقیقات بسیار هنوز هم علت ترس از ارتفاع مشخص نیست و بسیاری آن را ریشهدار و مربوط به دوران کودکی میدانند.
علائم ترس از ارتفاع یا آکروفوبیا
بسیاری از علائم آکروفوبیا، با سایر اختلالات اضطرابی مشترک است. این علائم شامل علائم فیزیکی مانند:
لرزش
تعریق
ضربان قلب
مشکل در تنفس
تهوع و خشکی دهان
است. افراد مبتلا به آکروفوبیا معمولاً ترس و پریشانی شدیدی را در ارتفاعات احساس کرده و در نتیجه تمایل دارند از آنها دوری کنند. همچنین علائمی منحصر به آکروفوبیا وجود دارد، از جمله سرگیجه و تمایل به زانو زدن یا چسبیدن به چیزی
برای درمان ترس از ارتفاع چه باید کرد؟
اولین کار این است که علائم اضطراب را بشناسید و درک کنید. واکنش اضطراب انسان بخشی طبیعی از عملکرد سالم است. وقتی تهدیدی را تشخیص میدهیم، سیستم عصبی سمپاتیک ما فعال میشود و شروع به آمادهسازی بدن برای عمل میکند. این امر بهعنوان پاسخ جنگ یا گریز شناخته میشود و برای محافظت از ما عمل میکند. بسیاری از علائم ناخوشایند اضطراب به این دلیل بروز میکنند که بدن ما تلاش میکند خون بیشتری به سمت عضلات ما پمپاژ کند تا ما را برای مبارزه یا فرار آماده کند
- مواجهه درمانی
درمان فوبیا و ترس از ارتفاع با مشاوره
در جلسات مشاوره آنلاین روانشناسی در ویکی روان یا دیگر کلینیکهای روانشناسی غیرحضوری براساس وضعیت مراجع و میزان ترس از ارتفاع پیشنهادات بسیاری داده میشود. پس به مشاور خود اطمینان داشته باشید و جلسات درمان فوبیا و ترس از ارتفاع را تا انتها طی کنید.
مواجهه درمانی شامل معرفی تدریجی فرد با موقعیت، شی یا عوامل دیگری است که باعث ترس او میشود و به او کمک میکند تا با آن سازگار شود. ممکن است فقط چند جلسه درمان را شامل شود، هدف نهایی شخص است که با ترس خود روبرو میشود. اکنون تحقیقات در حال بررسی مزایای بالقوهای است که واقعیت مجازی میتواند برای درمان فوبیا ارائه دهد. یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که واقعیت مجازی ممکن است راهی مؤثر برای درمان آکروفوبیا باشد.
2- بهتدریج تحمل خود را نسبت به این علائم در ارتفاعات بالا ببرید
مواجهه درمانی از ماهیت گذرا اضطراب استفاده میکند و به شما کمک میکند تا پاسخ اضطراب بدن خود را تحمل کرده و از بین ببرید و درمان ترس از ارتفاع را ممکن کند. به تدریج خود را در معرض چیزی قرار دهید که از آن میترسید، از موارد کوچک شروع کنید و به آرامی به موقعیتهای دشوارتر برسید
3- سطح آگاهی خود را بالا ببرید
کسب اطلاع از اختلال موجود کمک میکند بهترین واکنش را به آن داشته باشید. اگر بدانید فرق ترس و فوبیا چیست و چطور باید آنها را درمان کرد، بهتر در مسیر بهبود قرار میگیرد. تجربه خدمات مشاوره روانشناسی نشان میدهد افراد مطلع زودتر درمان میشوند
4- استفاده از هیپنوتیزم درمانی برای درمان ترس از ارتفاع
هیپنوتیزم درمانی شامل کمک به فرد برای ورود به یک وضعیت عمیق آرام است. سپس درمانگر از تصاویر هدایت شده و تکنیکهای پیشنهادی استفاده خواهد کرد تا به فرد کمک کند واکنش ترس به فوبیا را از یاد ببرد.
شواهد نشان میدهند که هیپنوتیزم ممکن است برای کمک به افراد برای غلبه بر آکروفوبیا مفید باشد. با این حال، تحقیقات علمی بیشتری برای درک مزایای بالقوه هیپنوتراپی یا هیپنوتیزم درمانی لازم است.
5- باورهای خود را در مورد ارتفاع درک کنید و سپس آنها را به چالش بکشید
در حالیکه مواجهه درمانی بر کاهش احساس اضطراب تمرکز دارد، تمرینهای شناختی درمانی بر باورهای فرد در مورد ارتفاع تمرکز دارند. بسیاری از افراد مبتلا به ترس از ارتفاع فکر میکنند زمانی که در ارتفاع قرار دارند اتفاق بدی رخ خواهد داد. بهعنوان مثال، ممکن است بترسید که روی زمین بیفتید، سازه خراب شود، یا اینکه خودتان را پرت کنید. در درمان شناختی، هدف این است یاد بگیرید که از آنچه فکر میکنید امن تر هستید و نتیجه ترس شما از ارتفاع واقعا اتفاق نخواهد افتاد. میتوانید از مطالب پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی برای بالا بردن میزان دانش خود درباره راههای درمان ترس از ارتفاع استفاده کنید
6- از خودتان سؤالاتی بپرسید
در ذهنتان با خود تحلیل کنید، مثلاً:
به نظر شما وقتی خود را در معرض ترس قرار میدهید چه اتفاقی ممکن است رخ دهد؟
به نظر شما (در مقیاس 1 تا 10) چقدر احتمال دارد که این اتفاق بیفتد؟
نتیجه این اتفاق چه خواهد بود؟
برای مثال، ممکن است باور داشته باشید که اگر از یک ساختمان بلند بالا بروید، سازه فرو میریزد: مطمئن باشید که این اتفاق خواهد افتاد و درصورت وقوع آن به شدت آسیب خواهید دید.
7- سعی کنید رفتارهای ایمنی را تشخیص دهید
در طول این آزمایشها رفتارهای ایمنی که به آنها متوسل میشوید را نیز شناسایی کنید. اینها رفتارهایی هستند که ما از آنها استفاده میکنیم چون فکر میکنیم به حفظ امنیت ما کمک میکنند. رایجترین رفتار ایمنی برای رهایی و درمان ترس از ارتفاع اجتناب است: جایی نمیرویم که بالا باشد. مثالهای ظریفتر شامل بستن چشمها، نگاه نکردن به پایین یا بالای لبهها، محکم نگه داشتن چیزی، یا متمرکز کردن توجه خود بر تکرار یک عبارت خاص است.
اضطراب را بهخاطر چیزی که هست تشخیص دهید. درک واکنش جنگ یا گریز بدن به شما کمک خواهد کرد تا احساسات بدنی ناشی از اضطراب را تشخیص داده و آنها را تحمل کنید و از تفسیر اشتباه بهعنوان چیزی خطرناک جلوگیری کنید.
8- استفاده از رفتاری شناختی (CBT) برای درمان فوبیای ارتفاع
CBT شامل فردی است که با یک درمانگر یا روانشناس کار میکند تا به درک و تغییر طرز تفکر آنها کمک کند. در مورد فوبیاها، این به معنای نحوه تفکر و احساس آنها در مورد چیزی است که باعث ترس میشود. فرد افکار غیرمنطقی مربوط به فوبیا را شناسایی میکند و از تکنیکهایی برای جایگزین کردن افکار با افکار دقیقتر استفاده میکند. میتوانید در سایت مشاوره روانشناسی تلفنی و آنلاین ویکی روان بهصورت تلفنی یا آنلاین با مشاورین درمان ترس از ارتفاع و دیگر انواع فوبیا جلسه مشاوره برگزار کنید.
9- از تمرینات تمدد اعصاب استفاده کنید
زمانی را به آزمایش اینکه کدام تمرینهای تمدد اعصاب برای شما بهتر جواب میدهند اختصاص دهید. استفاده از آنها میتواند قبل، حین یا بعد از مواجهه، یا در واقع برای هر موقعیت اضطرابآور دیگری مفید باشد. کافیست برای رهایی و درمان ترس از ارتفاع خلاقیت به خرج دهید، خودتان میدانید در چه نوع ارتفاعی احساس ترس بیشتری دارید
10- باورهای خود را کشف کنید
سعی کنید با پرسیدن سؤال از خودتان و نوشتن پاسخهای خود بفهمید که چه چیزی باعث اضطراب شما میشود. وقتی بلند میشوید چه اتفاقی میافتد؟ به نظر شما این اتفاق تا چه حد محتمل است؟ برای اینکه دیگر این موضوع را باور نکنید، باید چه چیزی را تجربه کنید؟ در واقع شناخت علت ترس از ارتفاع باعث میشود بهتر بتوانید آن را درمان کنید. بههمین خاطر علم روانشناسی پیشنهاد میدهد برای درمان ترس از ارتفاع حتماً به درون خود و علل وجود این ترس بپردازید. این کاری است که یک مشاور روانشناس خوب انجام میدهد تا روند درمان ترس از ارتفاع در کودکان و بزرگسالان به خوبی طی شود
ترس از ارتفاع در کودکان درمان میشود؟
مشکل فوبیای ارتفاع یا همان آکروفوبیا در سنین مختلف وجود دارد، اما حتماً ریشه آن در کودکی نیست. برای نمونه فردی میتواند در نوجوانی به دلایل متنوع ترس از ارتفاع داشته باشد. اما کودکانی که ترس شدید از ارتفاع دارند باید توسط متخصص روانشناس درمان فوبیا و مشاور کودک مورد بررسی قرار گیرند که علت ترس از ارتفاع در آنها چیست. اما روند درمان ترس از ارتفاع در کودکان کمی متفاوت از بزرگسالان است، اما درمان قطعی ممکن است.
15 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
26 لایک
تست قشنگی بود🫠
ممنون میشم فالوم کنی ...بک میدم🫠
خوب بود
ولی خودت چیری فهمیدی یا همشو کپی کردی از سایت؟
عالی بود:)))
منم یه تست ساختم راجب رایج ترس فوبیا ها خوشحال میشم یه نگاه بندازید :)))
حتما 🤍
من فوبیا از ارتفاع دارم از سیخ چوبی دارم از سیم برق دارم و در آخر از جن دارم
به مولا بک میدم
اون عکسای ارتفاع رو که دیدم نفسم بند اومد😂
😂
خسته نباشی 🌸جالب بود
ممنون میشم از منم حمایت کنید 🌟
حتما عزیزم دنبال کردم
بکمیدم
خوشحالم ویژه شد...!
Kodzuken
پستام لایک شه لایک میکنم
فالو کنید بک میدم